Френски лучен тарт

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Френски лучен тарт2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За тестото
  • масло - 125 г
  • брашно - 175 г
  • сол - 1 щипкаа
  • За пълнежа
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 4 големи глави
  • оцет - 3 с.л. винен
  • захар - 2 с.л. мусковадо
  • яйца - 1 бр. разбито
  • чедър - 175 г настърган
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маслото във фризера за 30 минути. Пресейте брашното със солта в голяма купа. Извадете маслото и го настържете в брашното.

Смесете ги много добре и добавете 2 с.л. студена вода, като продължите да разбивате. Добавете още малко вода, ако е необходимо. Сложете тестото в прозрачно фолио и го оставете в хладилник за 30 минути.

Загрете олиото в голям тиган. Изпържете нарязания лук за 10 минути. Сипете оцета и захарта. Гответе още 4-5 минути докато лукът се карамелизизира. След още 4 минути махнете от огъня.

На леко набрашнена повърхност разточете тестото на кръг с диаметър около 30 см. Поръсете половината настърган чедър, като оставите около 5 см по краищата. Добавете лука и преместете тестото върху кръгла форма, като повдигнете ръбовете и ги намажете с разбито яйце.

Овкусете със сол и пипер, а най-отгоре поръсете с оставащия чедър. Печете тарта в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: