Начин на приготвяне
Сложете маслото във фризера за 30 минути. Пресейте брашното със солта в голяма купа. Извадете маслото и го настържете в брашното.
Смесете ги много добре и добавете 2 с.л. студена вода, като продължите да разбивате. Добавете още малко вода, ако е необходимо. Сложете тестото в прозрачно фолио и го оставете в хладилник за 30 минути.
Загрете олиото в голям тиган. Изпържете нарязания лук за 10 минути. Сипете оцета и захарта. Гответе още 4-5 минути докато лукът се карамелизизира. След още 4 минути махнете от огъня.
На леко набрашнена повърхност разточете тестото на кръг с диаметър около 30 см. Поръсете половината настърган чедър, като оставите около 5 см по краищата. Добавете лука и преместете тестото върху кръгла форма, като повдигнете ръбовете и ги намажете с разбито яйце.
Овкусете със сол и пипер, а най-отгоре поръсете с оставащия чедър. Печете тарта в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.