Пухкава домашна пита

Йоана МангезоваЙоана МангезоваНовак
13/02/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 599
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • вода - 600 г хладка
  • мая - 14 г суха
  • брашно - 800 - 900 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, слага се маята, яйцето, захарта и солта. След това всичко постепенно се смесва като се добавя и водата и така до получаването на меко тесто.

След това се слага в предварително загрята фурна на 160 градуса за 20 мин, докато си удвои обема, маже се с олио тавата и отгоре питката и се слага да се пече във фурна, която е загрята на 160-170 градуса за 20-30 мин.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар