Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш с патладжани и домати

Киш с патладжани и домати

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Киш с патладжани и домати1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • Маслено тесто
  • брашно - 2 ч.ч. (300 г)
  • сол - ½ ч.л.
  • масло - ½ ч.ч. (125 г), на парченца
  • вода - 4 - 6 с.л., ледена
  • патладжани - 1 бр., нарязан на тънки филийки
  • сол - 1 с.л., едра
  • зехтин - 2 ч.ч. (500 мл), за пържене
  • картофи - 2 бр., обелени, нарязани на филийки
  • чери домати - 8 бр., разрязани на половини
  • яйца - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • галета - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслено тесто: Брашното и солта се пресяват. Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата. Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто.

Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилника за 1 час. Патладжанът се реже и подсолява, оставя се да се отцежда в гевгир 30 мин. Изплаква се и леко се изстисква. Патладжаните се оставят да съхнат, след това се пържат в зехтина.

Отцежда се в хартиени кърпи. Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Картофите се варят в подсолена и вряща тенджера, докато омекнат. Доматите се режат, осоляват и оставят да се изцеждат в гевгир.

Тестото се разточва върху набрашнена повърхност, съобразно формата за печене. Зеленчуците се редят върху тестото; поръсват се с галета. Яйцата с малко сол се разбиват и се заливат зеленчуците. Пече около се 20-25 мин. - докато тестото стане златистокафяво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: