Френски ябълков сладкиш с карамел

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
21/02/2015
"Стане ли дума за хубави сладкиши и хубави жени - винаги може да се доверите на французите"
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 440
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се разтваря в тиган на бавен огън до образуването на светъл карамел. Добавя се маслото и сместа се разбърква, докато кипне.

Ябълките се обелват, режат се на едри резени и се слагат в карамела. Задушават се 5 минути на бавен огън. Ябълките с карамела се прехвърлят в тавата, в която ще се пече сладкишът.

Отгоре се слага бутер тесто, така че да покрие ябълките и краищата му се подвиват под тях. Тестото се надупчва на няколко места с вилица.

Пече се ябълковия сладкиш 25 минути на 200 градуса, вади се и се обръща в голяма чиния.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар