Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Ябълков сладкиш»Френски ябълков сладкиш с карамел

Френски ябълков сладкиш с карамел

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Френски ябълков сладкиш с карамел
Снимка: Тодорова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Стане ли дума за хубави сладкиши и хубави жени - винаги може да се доверите на французите"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 250 г
  • ябълки - 4 бр.
  • масло - 100 г
  • захар - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се разтваря в тиган на бавен огън до образуването на светъл карамел. Добавя се маслото и сместа се разбърква, докато кипне.

Ябълките се обелват, режат се на едри резени и се слагат в карамела. Задушават се 5 минути на бавен огън. Ябълките с карамела се прехвърлят в тавата, в която ще се пече сладкишът.

Отгоре се слага бутер тесто, така че да покрие ябълките и краищата му се подвиват под тях. Тестото се надупчва на няколко места с вилица.

Пече се ябълковия сладкиш 25 минути на 200 градуса, вади се и се обръща в голяма чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: