Свински гулаш по сегедински

Марина НордМарина Норд
Новак
1219
01/03/2015
"Уникален гулаш с кисело зеле - падне ли ви, не се дърпайте, а голяма купа си сипете"
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 877
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г
  • кисело зеле - 800 г
  • свинска мас - 80 г
  • лук - 3 глави
  • сметана - 250 г
  • червен пипер - 1 ч.л
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на ситно, месото се реже на едри кубчета. Половината мас се загрява и в нея се запържва месото.

Отделно се загрява останалата мас и в нея се запържва лукът. Добавя се зелето, нарязано на тънки ленти и се задушава 25 минути на бавен огън.

В тенджера се редуват пластове зеле и месо, като помежду им се поръсва сол, червен и черен пипер. Задушава се 30 минути на бавен огън, като 2 минути преди свалянето от котлона ястието се залива с разбитата сметана.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар