Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пшеничен хляб

Пшеничен хляб

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пшеничен хляб
Снимка: Veselina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Няма нищо по-вкусно от домашно приготвения хляб с апетитна коричка"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г пълнозърнесто (пшенично или бяло)
  • мая - 7 грама суха
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • мед - 1 ч.л. течен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и добавете солта и маята.

Долейте 300 мл топла вода заедно със зехтина и меда. Постепенно замесете гладко и хомогенно тесто.

Прехвърлете готовото тесто в намазнена тавичка, направете с пръст отгоре няколко вдлъбнати и оставете да втаса за около 1 час на топло.

След това леко оформете хляба, направете леки прорези с нож отгоре и сложете хляба да се изпече за около 35 минути или до готовност в загряна на 180 градуса фурна.

Пшеничният хляб е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: