Свинско филе със сушени сливи

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
871
58
14884
11/03/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо653
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете свинското филе на медальони, около всеки един увийте по една лентичка бекон и завършете с конец.

Загрейте зехтина в тиган и запържете медальоните от всички страни. След това ги сложете в тава и ги запечете в загрятата фурна за 20 минути.

Запържете лука и моркова, усилете тигана и сипете портвайна, а малко след него и бульона. Оставете сместа да кипне, след което намалете огъня и оставете течностите да се редуцират до 1/3.

Постепенно добавяйте към сместа сушените сливи и пасирайте. Върнете соса на котлона, овкусете и загрейте. Сервирайте медальоните с този сос и декорирайте с останалите сливи.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар