Фазан с ябълки и Калвадос

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714043
18/09/2015
"Прилича ли ви на рецепта за ястие, сервирано в роман на Ремарк "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 234
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Загрейте маслото и олиото в дълбок тиган, добавете бекона и лука и ги запържете. Махнете ги от олиото и ги оставете настрана.

В същата мазнина запържете парчетата фазан. Извадете и също ги оставете настрана.

В тигана сипете нарязаните ябълки, овкусете със сол и черен пипер и гответе, докато покафенеят. Сложете ябълките при бекона и фазана. Почистете тигана с кухненска хартия.

Всички сготвени продукти сложете в почистения тиган, добавете Калвадоса и 150 мл вода, покрийте и гответе на слаб огън за около 10 минути.

Прехвърлете продуктите в тава за печене, покрийте и запечете за 15 минути. Половината сметана се прибавя по време на готвенето. Извадете тавата и махнете фазана.

Оставете соса да се редуцира, след което го пасирайте. Върнете соса и фазана в тавата. Овкусете със сол и черен пипер на вкус и сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар