Бърз сос Холандез

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
23/02/2015
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 992
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • масло - 175 г
  • оцет - 1 с.л. винен
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • жълтъци - 3 бр.
  • пудра захар - ½ ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • кайенски пипер - 1 щипка по желание
* мерки и количества
Сос за Риба

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и в друг тиган загрейте оцета и лимоновия сок до точката на кипене. Сложете жълтъците, пудрата захар, солта и пипера в блендер и пасирате.

Още докато разбивате сипете сместа с оцета. Като маслото е достатъчно разтопено, също го прибавете към горната смес. Сервирайте соса с риба или зеленчуци.

Емайлирано джезве с декор CIRCLE 1 литър
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирано джезве с декор CIRCLE 1 литър
11.30 лв.
Виж ››

Практично емайлирано джезве, което ще ви послужи в приготвянето на сосове, паста, варене на яйца, дори кафе. Удобно разграфено с различни количества на вместимост. Емайлираното джезве ще намери приложение в кухнята от първия ден.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Diana
Diana
13.03.2016 19:47
Винаги съм мислила, че Сос Холандез е много труден за приготвяне, но тази рецепта изглежда толкова лесена. Май ще запретна ръкави :))
0
0