Елзаска торта

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Елзаска торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • масло - 80 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • сода - 1 ч.л.
  • за плънката
  • брашно - 60 г
  • масло - 100 г
  • захар - 4 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • сода - 1 ч.л.
  • лешници - 80 г смлени
  • стафиди - 1 с.л.
  • за глазурата
  • пудра захар - 100 г
  • ликьор - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се смесват със захарта, добавя се омекналото масло и содата, смесена с брашното. Замесва се тесто и се слага за 30 минути в хладилника.

Приготвя се плънка, като маслото, захарта и жълтъците се разбиват до кремообразно състояние. Добавят се смлените лешници, стафидите, содата и брашното и всичко се разбърква. Накрая се добавят разбитите на сняг белтъци.

Тестото се разточва, слага се в тава, постлана с хартия за печене, като се оформят стенички. Плънката се слага върху тестото и тортата се пече 1 час на 170 градуса.

Пудрата захар се смесва с ликьора и 2-3 супени лъжици гореща вода. С тази глазура се залива топлата торта, остава се да изстине и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: