Начин на приготвяне
Маслото се разтопява, шоколадът се настъргва. Брашното се смесва с какаото, захарта, солта, маята, яйцата и топлото мляко. Добавя се разтопеното масло и се разбърква. Добавя се шоколадът.
Във форма за кекс се слага тестото и се оставя за 1 час на топло. Пече се 30 минути на 190 градуса. Охлажда се напълно. Приготвя се сироп, като портокалът и лимонът се режат на четвъртинки.
Слагат се в 1 литър вряща вода заедно с ванилията, захарта, канелата и анасона. Вари се на среден огън 20 минути. Прецежда се и се добавя ромът. С горещия сироп се залива саварината и се оставя за 5 минути.
Конфитюрът се загрява леко и се намазва с четка върху саварината. Сметаната се разбива с пудрата захар и се слага в дупката в средата на саварината. Сервира се веднага.
Коментари