Сотирани моркови
Sauteed Carrots
gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Сотирани моркови

Сотирани моркови

MarianaMariana
Джедай
5618603k
Сотирани моркови1 / 2
11/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции2
"Ако зайчетата можеха да готвят, те непременно щяха да си хапват сотирани моркови"

Необходими Продукти

  • моркови - 500 г
  • масло - 30 г
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете само моркови, които са свежи, с наситен оранжев цвят и твърди. Добре е преди кулинарната обработка да ги обелите.

Нарежете морковите на кръгчета или пръчици и ги запържете на умерено силен огън за 3-4 минути. Целта е да омекнат леко, но да останат хрупкави.

Когато станат готови, поръсете със захарта, за да се глазират и разбъркайте добре.

Може да ги поднесете като самостоятелно ястие или като гарнитура към печени и задушени меса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: