Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Сотирани моркови

Сотирани моркови

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Сотирани моркови2 / 2
11/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Ако зайчетата можеха да готвят, те непременно щяха да си хапват сотирани моркови"

Необходими Продукти

  • моркови - 500 г
  • масло - 30 г
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете само моркови, които са свежи, с наситен оранжев цвят и твърди. Добре е преди кулинарната обработка да ги обелите.

Нарежете морковите на кръгчета или пръчици и ги запържете на умерено силен огън за 3-4 минути. Целта е да омекнат леко, но да останат хрупкави.

Когато станат готови, поръсете със захарта, за да се глазират и разбъркайте добре.

Може да ги поднесете като самостоятелно ястие или като гарнитура към печени и задушени меса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: