Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко Задушено»Телешко задушено с вино и аншоа

Телешко задушено с вино и аншоа

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Телешко задушено с вино и аншоа1 / 2
18/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
165 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1200 г
  • целина - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • грах - 200 г замразен
  • аншоа - 6 от консерва
  • бяло вино - 300 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се нарязва на 6 парчета и се натрива от всички страни със сол и черен пипер. Морковите и целината се обелват и се нарязват на едро. Лукът се реже на дребно.

В дълбок тиган се загрява зехтинът и се запържва месото до златиста коричка от двете страни. Вади се в чиния. В тигана се смесват целината, морковите, лукът, грахът, аншоата и бялото вино.

Сместа се загрява до кипване и се добавя месото. Похлупва се с капак и се задушава на минимален огън 1 час. Капакът се маха, месото се обръща и се готви под капак още 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: