Маминият тутманик

ioanaioana
Новак
53432
Маминият тутманик2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 800 г
  • мая - 11 или 13 г (1 пак.)
  • вода - 500 - 600 мл. хладка
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • За плънката
  • сирене - 1 бучка (в случая домашно)
  • кисело мляко - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто и се разделя на 3 големи топки. Разстилат се и на всяка кора се слага от плънката.

Като сме готови с това, режем на квадратчета тутманика и се слага да втаса за 30-40 минути.

След това се пече във фурна на 180°C за 30-40 мин.

Изпробвайте още рецептата за Лесен тутманик, Завит тутманик, Бабиният тутманик, Мързелив тутманик, Тутманик по болярски, Тутманик на бурми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: