gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Класически киш Лорен

Класически киш Лорен

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k4k
Класически киш Лорен1 / 2
29/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
"Ако досега само сте чували за него, вече е време да се вземете в ръце и да го приготвите и сами - ето ви и изпитана рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 радуса. За да направите тестото, смесете маслото с брашното и замесете до получаването на трохи. Добавете солта и предварително разбитото 1/2 яйце с водата.

Тестото се оставя в хладилник за 5 минути. След това го разточете в кръгла форма. Поръсете с нарязания бекон.

Смесете яйцата, млякото, сметаната, индийското орехче, оквусете със сол и пипер. Изсипете сместа отгоре и запечете киша за 40 минути. Може да го сервирате както топъл, така и студен.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: