Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Шоколадов кекс с парено тесто

Шоколадов кекс с парено тесто

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Шоколадов кекс с парено тесто1 / 2
23/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • какао - 6 с.л. на прах
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • вода - 2/3 ч.ч.
  • галета - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, добавя се брашното, бакпулверът, содата, ванилията, какаото, млякото и олиото.

Сместа се разбива много добре и се добавя врялата вода. Тестото се разбърква още веднъж и се излива в намазана с мазнина и поръсена с галета форма.

Пече се 40 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: