Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с манатарки, маслини и къри

Ризото с манатарки, маслини и къри

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Ризото с манатарки, маслини и къри2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5
"Тайната на това ароматно ризото е в манатарките, които му придават този неустоим вкус"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • гъби - 300 г манатарки
  • маслини - 10 броя, големи и зелени
  • бяло вино - 50 мл
  • сметана - 4 с.л
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • къри - 1 с.л.
  • бульон - 600 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок голям тиган се загрява мазнина. Накълцайте гъбите и сложете да се задушат. След тях прибавете и нарязаните маслини.

Постепенно добавете сметаната, разбъркайте, след което и доматеното пюре. Залейте с виното, овкусете с всички подправки и добавете ориза. Запържете така леко и излейте бульона.

Оставете да къкри на бавен огън, като периодично разбърквате, докато оризът омекне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станимир
Станимир
Днес не можах да намеря манатарки в магазина, за това го направих с печурки. Пак стана хубаво и вкусно.
28.11.2010 11:17
1