Кюфтенца от лапад

MarianeMariane
Джедай
5611k
Кюфтенца от лапад4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Не подценявайте пролетните зеленини - кюфтенцата от лапад са наистина много,много вкусни"

Необходими Продукти

  • лапад - около 300 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 2 - 3 стръка пресен
  • брашно - 3 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • чесън - 1/2 глава стар или няколко стръка пресен
  • кисело мляко - 400 г
  • галета - и/или брашно за овалване
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът и предварително обелените картофите се сваряват до готовност. Намачкват се и се оставят да се охладят. Лападът се почиства от по-грубите жилки е са попарва във вряла вода за 6-7 минути, след което се изважда и отцежда.

В дълбока купа се смесват ситно нарязаните лук и магданоз, добавят се картофите и оризът, бланшираният лапад, 3 лъжици брашно и подправките. Сместа се обърква добре и ако е сравнително гъста, може да се добави 1 яйце.

Оставя се 30 минути в хладилник, за да се стегне, след което с намазнени ръце са оформят кюфтенца. Те се овалват в галета с брашно. Оставят се 5 минути, за да поемат брашното и се пържат в сгорещено олио за 2-3 минути, докато хванат хрупкава коричка.

Чесънът се пресова и се обърква с киселото мляко. Кюфтенцата от лапад се поднасят с подлученото кисело мляко топли или студени.

Опитайте още Спаначени кюфтета, Оризови кюфтета, Магданозени кюфтенца, Картофени кюфтета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Рая Андонова
Рая Андонова
Много вкусни станаха! Хубави са и само така, и също с лютеница.
02.05.2016 23:16