Начин на приготвяне
Оризът и предварително обелените картофите се сваряват до готовност. Намачкват се и се оставят да се охладят. Лападът се почиства от по-грубите жилки е са попарва във вряла вода за 6-7 минути, след което се изважда и отцежда.
В дълбока купа се смесват ситно нарязаните лук и магданоз, добавят се картофите и оризът, бланшираният лапад, 3 лъжици брашно и подправките. Сместа се обърква добре и ако е сравнително гъста, може да се добави 1 яйце.
Оставя се 30 минути в хладилник, за да се стегне, след което с намазнени ръце са оформят кюфтенца. Те се овалват в галета с брашно. Оставят се 5 минути, за да поемат брашното и се пържат в сгорещено олио за 2-3 минути, докато хванат хрупкава коричка.
Чесънът се пресова и се обърква с киселото мляко. Кюфтенцата от лапад се поднасят с подлученото кисело мляко топли или студени.
Опитайте още Спаначени кюфтета, Оризови кюфтета, Магданозени кюфтенца, Картофени кюфтета.
Коментари