Печени ябълки по испански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Печени ябълки по испански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ябълки - 6 бр.
  • сладолед - 4 топки сметанов
  • канела - 1 пръчица
  • захар - 4 ч.л.
  • пудра захар - 4 ч.л.
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • мед - 2 с.л.
  • стафиди - 4 с.л.
  • орехи - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, сърцевината се отстранява и плодовете се режат на резени с дебелина 1 сантиметър. Във форма за печене са слагат парченца ябълки, като се редуват с орехи и стафиди.

Отгоре се поръсват със захар и се поливат с виното. Върху ябълките се слага пръчица канела, всичко се завива с фолио и се пече 30 минути на 200 градуса.

Вади се от фурната, маха се канелата и печените ябълки се поръсват с пудра захар. Сервират се, като върху всяка порция се слага топка сладолед и се полива с мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: