Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с ориз по испански

Пилешко с ориз по испански

Пилешко с ориз по испански
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Дали е по-вкусно от българското - опитайте и преценете сами"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 700 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 3 бр.
  • червена чушка - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • черен пипер - щипка
  • къри - щипка
  • маслини - 6 бр
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган с капак задушете пилешките гърди, които сте нарязали на кубчета.

Прибавете лука, гъбите и чушката, които са нарязани на ситно. След като се задушат, сипете и ориза с настърганите моркови, а може да са и нарязани на ситно.

Прехвърлете сместа в тавичка, като добавите три чаши вода и подправките.

Маслините може да добавите заедно да се запичат, а може и после да се добавят при сервиране.

Сервирайте ястието топло с Испански домашен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: