Начин на приготвяне
Патладжаните и чушките се пекат на фурна на 220 градуса, вадят се, покриват се с найлон и се обелват.
Чушката се реже на кубчета, посолява се и се смесва с половината настърган кашкавал.
Патладжаните се пасират, добавя се останалия кашкавал, яйцето и галетата и се разбърква.
Правят се кюфтета, в центъра на всяко се слага парченце чушка и се оформят като топчета.
Кюфтета се овалват в брашно и се пържат в загрято олио по 2 минути от всяка страна.
Опитайте още Морковени кюфтета, Кюфтета от патладжани с бадеми, Постни кюфтета със спанак и ориз, Картофени кюфтета, Кюфтета от зеленчуци, Кюфтета от картофи и праз, Руски зеленчукови кюфтета, Летни зеленчукови кюфтета.