Постно зеле

СтефанияСтефания
Новак
12
173
178
13/04/2015
"Истинско изкуство е да приготвите толкова вкусно зеле, при това постно "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 989
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата40
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • зеле - 1 средно голяма зелка
  • домати - 400 г
  • вода - около 1 ч.ч., но може да се наложи да добавите още
  • олио - 6 - 7 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л. с куп
  • дафинов лист - 1 - 2 листа или джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Според мен зелето е по-вкусно, когато има повече мазнина, ако предпочитате, намалете олиото.

Рецептата е много лесна, слагате нарязаното на дребно зеле с нарязаните на ситно домати, добавяте водата и олиото, подправките и варите, докато омекне зелето.

Ако слагате домати от консерва, сагате една малка консерва, но намалявате солта. Ако обичате зелето по-люто или по-малко люто, коригирате количеството черен пипер.

Постното зеле става както за основно ястие, така и за гарнитура.

П.П.: Ако искате да е с месо, (свинско или пилешко) запържете нарязаното на хапки месо в мазнината предватително до тъмно златисто, после добавете останалите съставки, но внимавайте, месото да ври в соса, за да не остане полу сурово.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#165379
Много хубаво става, ако се добави лук и чесън, куркума и босилек и след задушаването в тенджерка се запече на фурна, ммммммм обичам постно зеленцеее
1
0