Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печено агнешко бутче с розмарин

Печено агнешко бутче с розмарин

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Печено агнешко бутче с розмарин2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4-5
"Най-вкусното е ароматно агнешко - за онези, които държат на вкуса"

Необходими Продукти

  • мед - ¼ ч.ч.
  • агнешко бутче - 1 бр.
  • горчица - 2 с.л. дижонска
  • розмарин - 2 с.л.
  • черен пипер - на зърна
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете меда, горчицата, розмарина, черния пипер, лимоновата кора и чесъна. Намажете агнешкото бутче, покрийте го и го оставете в хладилник за 1 нощ.

Загрейте фурната на 230 градуса. Сложете бутчето в тава за печене, намажете го с морска сол и запечете за 20 минути на силна фурна, след това намалете на 200 градуса и печете още около 55 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: