Салата с киноа, грах и моркови

MarianaMariana
Джедай
561
748
2k
20/06/2016
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 178
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • киноа - 1 - 1/3 ч.ч.
  • вода - 3.5 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • грах - 2 ч.ч. замразен
  • лук - 1 глава червен
  • лук - 2 - 3 стръка пресен
  • моркови - 2 бр. средни
  • за дресинга
  • оцет - 2 с.л.
  • оцет - 1 - 2 с.л. балсамико
  • зехтин - 2 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете киноата, сложете я в тенджера с водата, олиото и солта и кипнете. Варете на тих огън за около 20 минути, до абсорбирането на течността.

Ситно нарязаните моркови и замразеният грах се заливат с вода и се сваряват до очекване на тих огън, след което се отцеждат много добре.

В дълбока купа се смесват амарантът, сварените зеленчуци и ситно нарязаният лук. Продуктите за дресинга се смесват в буркан и са разбиват много добре, след което с тях се овкусява салатата.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар