Агнешки котлети по самоковски

ЕфросияЕфросияНовак301
21/10/2010
"Майсторски приготвени агнешки котлети търсят ароматна гарнитура за един перфектен обяд "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 248
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 800 г котлети
  • масло - 4 с.л. растително
  • черен пипер - 3 - 4 щипки
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 4 с.л.
  • сол - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте котлетите с чукче, предварително намокрено с вода. Запържете месото в сгорещеното растително масло, посолете, поръсете с черен пипер и залейте с виното.

Задушават се до полуготово състояние, изваждат се и се отцеждат. Котлетите се овалват в брашно и се пържат в нагорещено растително масло.

Запържва се 1 с. л. брашно, добавя се сосът, в който са задушавани котлетите при непрекъснато бъркане, посолява се, полива се с лимоновия сок и се смъква от огъня, след като леко се сгъсти.

Котлетите се поднасят топли, залети с направения сос, с гарнитура от задушени зеленчуци.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар