Патладжани Ориент

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
08/04/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 866
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват и се нарязват на тънки ивици. Поръсват се със сол и се оставят да се отцеди горчилката им. След това се измиват, подсушават се и се изпържват в загрятата мазнина.

След като се изпържат, в същата мазнина се запържва нарязаният на ситно лук. Целината и морковите се нарязват на кубчета и се сваряват в подсолена вода.

Лукът се смесва с половината нарязани на кубчета патладжани, отцедените моркови и целина, пасирания чесън и нарязаните на кубчета домати.

Прехвърля се в тавичка и отгоре се нареждат останалите патладжани. Запича се в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар