Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки гърди със спанак и пармезан

Пилешки гърди със спанак и пармезан

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Пилешки гърди със спанак и пармезан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • спанак - 500 г
  • пармезан - 4 с.л. настърган
  • чесън - 3 скилидки
  • босилек - 10 листа
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гърдите се режат на две, поръсват се със сол и черен пипер и се запържват в загрятата мазнина.

Изваждат се в чиния и се покриват с капак. Чесънът се счуква в хаванче. В същата мазнина, в която са се пържили гърдите, се задушава нарязаният на едро спанак заедно със счукания чесън и босилека.

В чиния за сервиране се слага спанак, отгоре се нарежда месото и се поръсва с пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: