Спаначени топчета с джоджен

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Спаначени топчета с джоджен2 / 2
14/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спанак - 400 г
  • лук - 2 стръка пресен
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сирене - 200 г
  • масло - 60 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - 6 стръка
  • джоджен - 1 щипка сух
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, две от яйцата, солта и накълцаният магданоз се омесват на тесто, което се разточва и с чаша се изрязват кръгове. Лукът и спанакът се нарязват и се сваряват в подсолена вода.

Оставят се да се отцедят и се пасират, а водата се запазва. Добавят се останалите яйца, натрошеното сирене и джодженът. Разбърква се добре и от тази плънка се слага в тестените кръгчета, които се подгъват и се оформят като топки.

Водата от варенето на спанака се слага да заври и в нея се сваряват топчетата. Готовите спаначени топчета се отцеждат и се заливат със запържения в маслото червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: