Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Задушено пиле с гъби и бяло вино

Задушено пиле с гъби и бяло вино

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Задушено пиле с гъби и бяло вино1 / 2
15/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. около 1.2 кг
  • олио - 100 мл (1/2 чаена чаша)
  • гъби - 500 г печурки
  • масло - 30 г краве
  • бяло вино - 100 мл (1/2 чаена чаша)
  • черен пипер
  • сол
  • за гарниране
  • ориз - 100 г (1/2 чаена чаша)
  • масло - 30 г
  • лимони - 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порционни парчета и ги задушете в загрятото олио заедно със ситно нарязания лук и гъбите, нарязани на филийки.

Когато месото поомекне, добавете сол, черен пипер и бялото вино.

Задушавайте ястието на тих огън под похлупак до готовност на месото. Добавете маслото и свалете от котлона.

Поднесете пилето, гарнирано със задушен в масло ориз и резени лимон. Преди поднасяне поръсете с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: