Начин на приготвяне
С бъркалка разбийте яйцето с пудрата захар, ванилията и солта.
Угасете содата в киселото мляко с оцета и след шупването добавете към яйчената смес.
Започнете да добавяте постепенно брашно и замесете тестото, което накрая трябва да стане гладко и еластично.
Оставете тестото да почине за 20 минути, след което разточете тънко и изрежете желаните по форма бухтички.
Загрейте до не много висока температура повечко мазнина (за да не останат сурови бухтите отвътре) в дълбок тиган и изпържете бухтите до готовност.
Поднесете ги с добавка от сладко и сирене, плодове, компот или различни сирена и колбаси.
Опитайте още от нашите рецепти за бухти: Бабини бухтички, Съботни бухти, Бързи бухти, Бухти с яйца, Вкусните бухти на баба, Солени бухтички.