Пиле с пресен лук по турски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пиле с пресен лук по турски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Взимаме назаем от комшиите една много интересна и сполулчива рецепта за пълнено пиле, защото днес чакаме скъпи гости"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. с дреболиите
  • лук - ½ връзка пресен
  • олио - 40 мл
  • сметана - 100 г
  • ориз - 100 г
  • магданоз - 6 стръка
  • масло - 60 г
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото заедно с дреболиите. Поръсва се със сол и черен пипер, сипва се оризът и се залива с малко вода.

Щом оризът набъбне, се добавя накълцаният магданоз и с тази плънка се напълва пилето. Зашива се и се намазва с маслото.

Запича се в загрята на 200 градуса фурна, като от време на време се полива със соса, който се образува при печенето. Готовото пиле се намазва с жълтъка, разбит със сметаната и се връща за 5 минути във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: