Скумрия в сол

MarianaMariana
Джедай
561
821
2k
Скумрия в сол1 / 2
01/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви30 мин.
Общо40 мин.
Порции2

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • сол - 2 кг морска
  • лимони - 1 бр.
  • яйца - 2 бр. белтък
  • розмарин - 1 чаена лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумрията от вътрешностите, измийте и подсушете с хартия. Разбийте белтъците и добавете половината сол. Разстелете я на дъното на тава и отгоре поставете двете риби.

В коремите на рибите поставете резени лимон и розмарин, а отгоре посипете останалата сол, като се постараете солта да покрие плътно рибите.

Печете скумрията в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути. Извадете и след леко охлаждане с помощта на нож премахнете коричката от сол. Сервирайте със задушени пресни картофи с копър.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: