Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Скумрия в сол

Скумрия в сол

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Скумрия в сол2 / 2
01/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • сол - 2 кг морска
  • лимони - 1 бр.
  • яйца - 2 бр. белтък
  • розмарин - 1 чаена лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумрията от вътрешностите, измийте и подсушете с хартия. Разбийте белтъците и добавете половината сол. Разстелете я на дъното на тава и отгоре поставете двете риби.

В коремите на рибите поставете резени лимон и розмарин, а отгоре посипете останалата сол, като се постараете солта да покрие плътно рибите.

Печете скумрията в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути. Извадете и след леко охлаждане с помощта на нож премахнете коричката от сол. Сервирайте със задушени пресни картофи с копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: