Толстолоб на фурна

MarianaMariana
Джедай
7
720
29/04/2015
"Вкусна риба е толстолобът, много вкусна и крехка. Ето и рецептата за най-вкусния толстолоб!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 350
  • Преглеждания за месеца819
  • Преглеждания за седмицата183
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете дебелата кожа на толстолоба и го нарежете на котлети с дебелина около 1.5 см. Поръсете ги със сол и черен пипер.

Нарежете лука и морковите, сложете ги на дъното на подходяща тава и овкусете със сол. По желание може да приготвите рибата и с други зеленчуци по ваш вкус.

Отгоре сложете нарязаната на кубчета целина, подредете рибните котлети, покрийте с резени лимон и залейте с бялото вино.

Печете ястието около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна под алуминиево фолио. Поднесете с гарнитура от сотирани картофи.

Още рецепти с толстолоб: Супа от толстолоб, Пържен толстолоб, Печен толстолоб, Рибена чорба с толстолоб, Пържен толстолоб с чеснов сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар