Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Плескавица»Лесковашка плескавица

Лесковашка плескавица

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Лесковашка плескавица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"И да не забравите най-важното - да добавите и по лъжичка каймак към всяка плескавица"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 300 г
  • свинска кайма - 700 г
  • люти чушки - 2 бр.
  • лук - 100 г
  • чесън - 1 скилидка, по желание
  • дафинов лист - по желание
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • масло
  • сметана - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измесете каймата със скълцаните люти чушки, лук, подправките добре, докато започне да се отделя от ръцете ви. По желание може да добавите малко стрит дафинов лист. Оставете каймата да се овкуси за известно време.

След това от нея оформяйте дебели 1 см кюфтета, намажете ги с разтопено масло и ги изпечете на скара. По желание може да загреете маслото в тиган и да изпържите плескавиците.

Върху всяка плескавица, още топла, се слага по лъжица каймак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
44
30
20
10
Дай твоята оценка: