Пролетни сарми

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
06/05/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 334
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете ситно нарязания зелен лук в олиото и 2 с.л. вода. Щом лукът остане само на мазнина, прибавете каймата и предварително сварения ориз. Добавете черен пипер и разбитото яйце. Разбъркате добре и овкусете със ситно нарязан копър.

Бланширайте лозовите листа и завийте сармички. Наредете ги в тенджера, притиснете с чиния, залейте с топла вода и ги варете на тих огън.

Разбийте яйцата, прибавете брашното и варете соса на водна баня. Щом сосът се посгъсти, сложете сметаната и свалете от огъня. Поднесете сармичките със соса.

Традиционен български гювеч с капак 5л
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар