Сарми от спанак

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
13/05/2015
Приготвяне45 мин.
Готвене25 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 483
  • Преглеждания за месеца148
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте малко олио и задушете ситно нарязания лук до омекване. Добавете ориза и задушете за няколко минути. Сложете и брашното, запържете до зачервяване и залейте с 1 ч.ч. вряла вода.

Оставете ориза да поеме водата, поръсете със сол и черен пипер, както и ситно нарязан магданоз. Оставете плънката да се охлади, а междувременно бланширайте спаначените листа за кратко във вряла вода.

Отцедете и сложете в центъра на всяко по малко плънка, завийте плътно и подредете в тава. Залейте готовите сарми с 1 ч.ч. гореща вода и печете до готовност на слаба фурна.

По желание към плънката може да прибавите кайма или ситно нарязан бекон.

Още рецепти за вкусни сарми: Лозови сармички, Постни лозови сарми, Пролетни сарми, Лозови сарми с кайма и маслини, Пълнени лозови сарми, Вегетариански лозови сарми, Сарми от маруля, Лозови сарми с телешко, Турски лозови сарми.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар