Пиле арабиата

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пиле арабиата2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • пилешки бутчета - 8 бр. обезкостени
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • люти чушки - 1/2 ч.л. сушени
  • домати - 400 г от консерва
  • бульон - 250 мл пилешки
  • макарони - 375 г
  • пармезан
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тиган и запържете лука. Добавете пилешкото месо и запържете още 5 минути.

Смесете чесъна, червения пипер и сушените люти чушки, сипете в тигана и гответе още 1 минути.

След това сипете доматите, бульона, малко сол и черен пипер. Кипнете сместа, сложете капака и задушавайте за 25 минути.

Междувременно сварете макароните. Готовият сос се смесва с макароните, поръсва се с пармезан и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: