Начин на приготвяне
Загрейте олиото в тиган, добавете пилешкото месо и лука, запържете за 5 минути.
Прибавете брашното и след малко бульона. Кипнете сместа, добавете горчицата, нарязания лук, малко сол и черен пипер.
Сложете капак и задушете за 30 минути.
Междувременно сварете картофите, тиквичките и граха. Отцедете картофите и ги пюрирайте, след което ги смесете с 2/3 от маслото и млякото.
Овкусете и сместа с по-голямата част от чедъра.
Изсипете сместа с пилешкото в тава за печене, смесете със сварените тиквички и грах.
Завършете с картофеното пюре, поръсете с оставащото масло и чедър.
Изпечете соления пай в загрята на 190 градуса фурна за 35 минути или докато пилешкия пай с картофено пюре се изпече добре.
Коментари