Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Бадемова тарта Сантяго

Бадемова тарта Сантяго

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Бадемова тарта Сантяго2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • масло - 100 г
  • брашно - 200 г
  • захар - 500 г
  • бадеми - 300 г смлени
  • канела - 1 с.л.
  • вино - 70 мл Херес
  • пудра захар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло с 2 от яйцата и добавете пресятото брашно и бъркайте, докато се получи гладко тесто. От него оформете възможно най-тънката кора. Прехвърлете в намазнена и набрашнена тава, като го оформите и по стените.

Смесете бадемите със захарта и канелата, долейте виното и яйцата и объркайте добре. Излейте сместа върху тестото и подравнете краищата. Изпечете сладкиш в умерено загряна фурна за около 1 час.

За да завършите традиционния испански сладкиш, изрежете от шаблон кръста на Св. Яков. Поставете върху сладкиша пудра захар и махнете шаблона.

Този сладкиш се приготвя в чест на покровителя на Галисия Св. Яков.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: