Вишни с марсала

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Вишни с марсала1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • захар - 140 г
  • лимонова кора - от 1 бр.
  • канела - 1 пръчка
  • вода - 225 мл
  • марсала - 225 мл
  • вишни - 900 г
  • сметана - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете захарта, лимоновата кора, канелата, водата и марсалата в тенджерка и кипнете сместа, като непрекъснато разбърквате.

Намалете огъня и варете още 5 минути, махнете канелата. Добавете обезкостените вишни, покрите и задушете още 10 минути.

Извадете вишните, а сосa върнете на огъня, за да се довари и да стане на сироп.

Сипете сиропа върху вишните и ги оставете да се охладят за поне 1 час. Разбийте сметаната и сервирайте всяка порция вишни със сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: