Начин на приготвяне
За да направите доматения сос, загрейте зехтина в дълбок тиган. Добавете лука, чесъна и чушката и ги задушете за 5 минути. Добавете доматите, доматеното пюре, захарта, босилека и дафиновия лист. Овкусете със сол и черен пипер. Сложете капак и задушете за 30 минути.
Разточете тестото за пица на набрашнена повърхност и го прехвърлете във форма за печене. Поръсете с доматеното пюре. Покрийте едната четвърт от кръга с мидите.
Върху втората четвъртина се слага нарязания артишок, третата четвъртина се покрива с резени домат и пармезан, а последната част - с нарязаните гъби. Поръсете с маслините и каперсите, овкусете със сол и черен пипер и малко зехтин.
Изпечете пицата в загрята на 220 градуса фурна за 20-25 минути.