Пица четири сезона

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
08/06/2015
"Кой е любимият ви годишен сезон? Гласувайте за него като хапнете от любимото си парче пица "
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 020
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите доматения сос, загрейте зехтина в дълбок тиган. Добавете лука, чесъна и чушката и ги задушете за 5 минути. Добавете доматите, доматеното пюре, захарта, босилека и дафиновия лист. Овкусете със сол и черен пипер. Сложете капак и задушете за 30 минути.

Разточете тестото за пица на набрашнена повърхност и го прехвърлете във форма за печене. Поръсете с доматеното пюре. Покрийте едната четвърт от кръга с мидите.

Върху втората четвъртина се слага нарязания артишок, третата четвъртина се покрива с резени домат и пармезан, а последната част - с нарязаните гъби. Поръсете с маслините и каперсите, овкусете със сол и черен пипер и малко зехтин.

Изпечете пицата в загрята на 220 градуса фурна за 20-25 минути.

Комбинирана иноксова щипка с нож за пица-23%
За вашата зимнина препоръчваме:
Комбинирана иноксова щипка с нож за пица
14.00 лв.
10.78 лв.
Виж ››

Комбинирана щипка с нож за пица - отрязвате перфектното парче пица и го сервирате лесно и бързо без да се разпадне.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар