Маково руло

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Маково руло1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2 рула

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакетче суха
  • прясно мляко - 1 ч.ч. хладко
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 150 г разтопено
  • За плънката
  • мак - 150 г
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 шушулка или екстракт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете маковите семена, а през това време кипнете и млякото със захарта и добавете смляния мак. Оставете да престои така за 1-2 часа, докато макът поеме млякото и добавете остъргана шушулка ванилия или ванилов екстракт.

Разтворете маята в половината леко топло мляко и добавете захарта. След като се активизира, сипете маята в по-голям съд към пресятото брашно, яйцето, маслото, останалото мляко.

Постепенно замесете меко тесто, което не лепне, прехвърлете го в купа и оставете да втаса. След удвояване на обема, разделете го на 2 части за 2 рула.

Всяка част се разточва на правоъгълен пласт с дължина, колкото е формата ви за печене. Намажете блата с половината плънка (трябва да е студена и да няма излишна течност) равномерно и завийте на руло. Прехвърлете го в намазнената продълговата форма и оставете да втаса. По същия начин направете и второто руло.

След като маковите рула втасат, сложете да се изпекат за около 40 минути в предварително загряна на 180 градуса фурна.

Опитайте още: Украинско маково руло с ром, Шоколадово руло, Сметаново руло, Мега шоколадово руло, Какаово руло с крем пудинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: