Мазурек

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Мазурек1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8 парчета
"Изкушение от Полската кухня, красиво, ароматно и мнооого вкусно !"

Необходими Продукти

  • масло - 200 г краве
  • захар - 4 с.л.
  • бадеми - 60 г смлени
  • лимони - 1 ч.л. настъргана лимонова кора
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • жълтъци - 3 бр. (2 сварени + 1 суров)
  • сол - 1 щипка
  • канела - 1 щипка или повече
  • сладко - 180 г от кайсии + 180 г от череши
  • пудра захар - 1 шепа
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло и захарта, докато се получи гладък крем. Претрийте с ръка бадемите, лимоновата кора и брашното. Добавете и двата сварени жълтъка и доразбийте, след което прибавете суровия жълтък, канелата и щипка сол. Трябва да се получи гладко тесто, което се увива в прозрачно фолио и се оставя за половин час в хладилника.

От тестото се отрязват 2/3, а останалата по-малка част се връща в хладилника. Разточете тестото и го сложете в правоъгълна тава, набодете го с вилица и го намажете с разбито с малко вода яйце.

Останалото тесто разточете и изрежете ивици, с които ще направите решетка върху сладкиша. Намажете отново с яйцето и сложете да се пече за около 20-30 минути в предварително загряна на 190 градуса фурна.

След като мазурекът се охлади, запълнете правните квадратчета в решетката с двете сладка, като ги редувате.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: