Пица с прошуто и смокини

НонаНонаНовак
12/06/2015
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо820
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята заедно със захарта в част от хладката вода. След като шупне, излейте я в кладенче в пресятото брашно, като от него заделете 100 г за омесването на тестото.

Добавете останалата водичка и зехтина и замесете меко и гладко тесто. Прехвърлете го в купа и покрийте с прозрачно фолио, за да втаса до удвояване на обема.

Разточете тестото на блат в овална и леко продълговата форма и прехвърлете в нагорещената предварително във фурната тава, която сте намазнили със зехтин.

Намажете отгоре блата с малко зехтин и разпределете парченца моцарела и нарязани смокини. Сложете тавата в нагорещена силна фурна за 10 минути. Готовата пица гарнирайте с прошутото, пармезан, а отгоре разпръснете малко рукола за свежест.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар