Начин на приготвяне
Разтворете маята заедно със захарта в част от хладката вода. След като шупне, излейте я в кладенче в пресятото брашно, като от него заделете 100 г за омесването на тестото.
Добавете останалата водичка и зехтина и замесете меко и гладко тесто. Прехвърлете го в купа и покрийте с прозрачно фолио, за да втаса до удвояване на обема.
Разточете тестото на блат в овална и леко продълговата форма и прехвърлете в нагорещената предварително във фурната тава, която сте намазнили със зехтин.
Намажете отгоре блата с малко зехтин и разпределете парченца моцарела и нарязани смокини. Сложете тавата в нагорещена силна фурна за 10 минути. Готовата пица гарнирайте с прошутото, пармезан, а отгоре разпръснете малко рукола за свежест.