Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Руски кифлички със зеле и чесън

Руски кифлички със зеле и чесън

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руски кифлички със зеле и чесън2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • зелеви листа - 300 г
  • брашно - 3 ч.ч.
  • мая - 7 г суха
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 2 щипки
  • царевично брашно - 1 шепа
  • грис - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Средната груба жилка на зелевите листа се отстранява. Листата се режат на тънки ивици. Смесват се с целите скилидки чесън и се запържват в зехтина за 10 минути.

Маята се разтваря в 1/2 ч.ч. топла вода. Брашното се смесва със солта, добавя се маята и се замесва тесто. Добавя се пърженото зеле и се меси още малко.

Тестото се слага в купа, покрива се с влажна кърпа, оставя се на топло за час и половина.

Грисът и царевичното брашно се смесват и със сместа се поръсва плот или маса, където ще се разточва тестото. Тестото се разточва на дебела кора, навива се на руло и се реже на парченца с 2-3 сантиметра дебелина.

Редят се в тава, постлана с хартия за печене и се оставя на топло за още половин час. Пекат се 20 минути на 220 градуса. Сервират се топли или студени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка: