Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Френски пай с млади тиквички

Френски пай с млади тиквички

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Френски пай с млади тиквички2 / 2
21/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 кг млади
  • домати - 6 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • сметана - 3 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • босилек - 1 щипка сух
  • мента - 1 стрък
  • зехтин - 5 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се обелват и се режат на кубчета. Едната глава лук се реже на ситно и се запържва заедно с тиквичките в половината зехтин, смесен с половината масло.

Добавя се сол и малко вода и всичко се задушава още 10 минути на среден огън, докато се изпари водата. Тиквичките и лукът се отцеждат в гевгир от мазнината. Кашкавалът се настъргва на ситното ренде.

Яйцата се разбиват и се смесват с кашкавала и сметаната, добавят се тиквичките и лукът. В тава, намазана с масло, се излива сместа с тиквичките. Пече се 30 минути на 180 градуса. Чесънът се нарязва на ситно и се смесва с босилека и нарязаната на ситно мента.

Доматите се попарват с вряла вода, после се заливат със студена. Другата глава лук се нарязва на ситно и се запържва в останалия зехтин до омекване. Добавя се ментата с чесъна, захарта и босилека. Доматите се пасират заедно с подправките. Паят се сервира заедно със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: